Спад в печалбите на BMW, слаби прогнози на Toyota

Крейг Традъл, Bloomberg

13:00 | 17 май 2024
Обновен: 12:47 | 18 май 2024
Преводач: Петя Кушева

Изглежда става дума по-скоро за производствени разходи, отколкото за здравето на европейския потребител, което обсъждаме цяла сутрин?

Продажбите на БМВ в Европа са доста устойчиви. В допълнение към производствените разходи, които отбелязахте, се забелязва и слабостта на Китай. Спад от 4,1 % за тримесечието за БМВ в Китай. Това се наблюдава там, като че ли повсеместно в момента. Ако сте международна автомобилна компания в Китай, не виждате растежа, с който сте свикнали десетки години. Трудно е да се навигира там.

Как е при Toyota, най-големият производител на коли в света? Имаха предизвикателства, скандал, производството е намалено. Какви са най-добрите новини относно прогнозите на компанията?

Относно прогнозата, това е компания, която системно е изключително консервативна по отношение на цифрите, които прогнозира. Това е компания, която, казвам го на шега, ще реализира печалба само от 4,3 трилиона йени тази година. Можем да разчитаме, че ще надхвърлят тази стойност, като се основаваме на минали прецеденти. Рекордна оперативна печалба от 5,4 трилиона през изминалата финансова година. Ще се справят. Едно нещо, което се открояваше в прогнозата им е, че продажбите на електромобили са 37,4% през изминалата финансова година. През тази финансова година очакват 46,4 %, като това включва и хибридите. Доближават до наполовина хибридни и електрически автомобили.

За което бяха критикувани, а сега имат полза от него. 

Огромни ползи от хибридите!

За 10 секунди, без победа и повишение от Ферари, защо не?

Отново затрудненията в Китай. Имат 20% спад на доставките за първото тримесечие. Те и Порше го отбелязват като слабост.