Пазари Азия 23 април, 2024г.

Адриан Уонг, Bloomberg

11:00 | 23 април 2024
Обновен: 15:32 | 23 април 2024
Преводач: Петя Кушева

Акциите в Азия се покачиха за втори ден поради оптимизма, че големите технологични компании ще осигурят стабилни печалби тази седмица. Фокусът върху корпоративните резултати започна след хаоса, подхранван от геополитическите опасения и сигнали, че Фед няма да бърза да понижи лихвите.

MSCI Asia Pacific Index се повиши с цели 8/10 от процента, като Хонг Конг беше лидер в ръста в региона.

Азиатските технологични фирми повишиха показателите в Хонконг, след като UBS повиши рейтинга на китайските акции до наднормено ниво, цитирайки печалбите от устойчивост въпреки притеснения на страната за собствеността и макроикономиката.

Докато китайските акции се възстановяват от дъното си в началото на тази година, брокерските компании не са склонни да увеличат целите на индекса или да подобрят препоръките.

Индексът MSCI China се повиши с повече от 13% от януарския си спад, докато индексът Hang Seng се повиши с около 12%.

Японските акции запазиха ръста си, въпреки че йената за кратко се засили спрямо долара, след като финансовият министър предупреди срещу прекомерни валутни движения. Гуверньорът на Японската централна банка повтори намерението на банката да повиши референтните си лихвени проценти, ако базовата инфлация се повиши до целта си от 2%. Начин да се избегне по-нататъшен спад на йената, дни преди заседанието за политиката, където се очаква да поддържа условията на политиката стабилни.

Адриан Уонг, Bloomberg News, Хонконг.