Ед Морс очаква петрол на $70-95 за барел

Ед Морс, старши съветник, Hartree Partners

17:00 | 3 април 2024
Преводач: Силвия Грозева

Можете ли да оцените несигурността при петрола в някакъв ценови диапазон, колко е широк той? Като имате предвид двустранните рискове.

Очаквам петролът в диапазон 70-95 долара за барел. Доста е широк, но това е пазарът в последните няколко години. Има смущения, и докато те се развиват, пазарът се калибрира и пада. Имаше голямо смущение в Суецкия канал. В Червено море. Потоците до Европа през Суецкия канал до Близкия изток.

Там сега има корекции. Цените на навлото се адаптират. Последиците от смущенията се изчистват с наближаването на лятото. Така че пазарът е много по-сложен, отколкото сме виждали преди.

Дори не можем да говорим за запаси. А данните за тях са сред подвеждащите, които хората следят. Те сравняват сегашните запаси с тези отпреди месец и отпреди година.

Това не важно. Важното е да следим внимателно инвентарите, за колко дни напред имаме запаси.

Дори в САЩ, където се твърди, че там пазарът показва затягане при бензина, на базата на това, че цената е третата най-висока в последните 3г.

Така че това е по-скоро среден пазар, отколкото пазар с ниски запаси.

Трябва да свикнем с нов набор от индикатори като анализираме пазарите. Те ще ни позволят да преценим накъде може да тръгнат цените и накъде да се ориентират трейдърите.