Apple започва да добива представа за интереса към Vision Pro, част 1

Марк Гърман, Bloomberg

18:30 | 23 януари 2024
Обновен: 22:06 | 23 януари 2024
Преводач: Петя Кушева

Ако се опитате да поръчате Vision Pro сега, какво става?

Vision Pro беше пуснат в продажба за предварителни поръчки в петък сутринта в 5 ч. Тихоокеанско време. Ако го поръчате сега онлайн, едва ли ще дойде преди средата на март, между 8 и 15 март. Това важи за всички устройства с трите вида памет - 256 гигабайта, половин терабайт и терабайт. Ако се опитате да поръчате за вземане от магазин, първите налични дни също са пълни.

За да поръчате по размер, сканирате лицето си при поръчка и получавате размер, който ви е по мярка. Има около 25 различни размера. Може да успеете да се включите в първите няколко дни наличност, но ако поръчате доставка до дома ви, няма да я получите преди март.

Използваме датата на доставка като сигнал за ранно търсене. Vision Pro ще бъде първоначално професионален, скъп нишов продукт с малък обем. Но изглежда, че има търсене. Съгласни ли сте с това?

Хората са доста развълнувани от този продукт. Абсолютно има търсене. Не   е ясно какъв точно е проблемът им. Може би търсенето, доставката или комбинация от двете. Може да има наистина слабо търсене и много ниско предлагане.

Така че не е съвсем ясно какво означава. Но въз основа на това, което виждаме в X и други социални медии, обичайните заподозрени, така да се каже, първите купувачи в Apple общността са полудели по това нещо.

Аз лично също си поръчах. Както знаете, имам задълбочен интерес към продукти на Apple, така че това са хора от моята категория, първи купувачи, големи фенове на Apple, хората, които наистина искат да научат повече за компанията са тези, които купуват това сега.

Представям си, че след като технологичните ентусиасти започнат да го изпробват в магазини на Apple от 2 февруари, когато ще могат да гледат около 20-25 минутна демонстрация, ще видите, че продажбите също ще се повишават през следващия уикенд.

Ще имат малко запаси, които не са за предварителни поръчки. Но самата компания очаква доста силен интерес за няколко седмици и след това спад на продажбите, както се очаква за нова продуктова категория на такава цена. Хората, които искат да купят това са искали да го купят от месеци, откакто беше представен през юни. Така че те ще получат поръчките си рано.

А след това намаленията на цените и новите поколения на продукта ще доведат за разширяване на пазарния дял за Apple във VR пространството и ще го превърнат в източник на приходи.