Apple очаква забрана в САЩ на продажбите на последния часовник

Анураг Рана, Bloomberg Intelligence

12:00 | 20 декември 2023
Обновен: 13:14 | 20 декември 2023
Преводач: Мария Попова

Това е много важна стъпка, а те явно очакват забрана?

Да, аз и колегата ми работихме много по отразяването на съдебната битка и мислехме, че досега ще има споразумение между двете компании. Все още има няколко дни и ще видим дали това няма да се окаже само демонстрация на мускули и от двете страни. Наистина се надяваме да се стигне до споразумение между тях.

Преди ден говорихме и за Китай и натиска и ограниченията в обществени и държавни учреждения за ползването на вносни устройства на работното място. Всичко започна в Пекин и някои големи градове, а сега вече в осем провинции, където институции и държавни органи призовават хората да оставят вносните си устройства и да закупят устройства местно производство. Дали това влияе на растежа на продажбите на Applе или потенциала им в Китай?

Да, през последните дни няма особено добри новини за Applе. Но ако трябва да си говорим честно, държавните служители отдавна не трябва да показват айфоните си публично.

Това е сред нещата, които не се правят от години насам. Но по-големият проблем в момента е, че Huawei има нов телефон с 5G възможности и в момента той наистина се представя отлично в Китай. Една от причините може да е, че това е първият ъпгрейд от много години насам.

Но така или иначе iPhone изостава за момента. Когато отчетат резултатите си през следващите няколко месеца, това ще е най-важният въпрос, който да се зададе на Тим Кук: какво се случва в Китай и какво да очакваме? Защото това е наистина най-големият като растеж пазар за телефоните на Apple=