Intel: Завършихме ключови етапи

Пат Гелсингър, изп.директор на Intel

06:00 | 2 ноември 2023
Преводач: Петя Кушева

Пат, имаше доста дълъг списък на нещата, които инвеститорите одобряват. Това е третото тримесечие, в което пазарите казаха основно, „Пат, вярваме на историята за обрата.“ Докъде сте в списъка със задачи и какво остава?

Завършихме ключови етапи. Все още имаме поне година или две, за да го постигнем. Но основните етапи започват да ни осигуряват клиенти на леярната.

Обещах един в началото годината, а сега имаме три с най-напреднала технология за обработка, големи победи при опаковките.

Разбира се, и изпълнението на продукта. Чистото пускане на поколението АIPC, контрол на процеса базиран на ИИ, но също така и сървърният бизнес се връща към рентабилност предсрочно. Малко по-добро представяне там и внедряване на посланието на ИИ навсякъде в нашите ускорители, в нашата продуктова линия за сървъри. Наистина отлично тримесечие и съм толкова благодарен за екипа на Intel. Беше си едно пътуване и очевидно се завръщаме.

Кога ще обявите кои са тези клиенти?

Е, обикновено няма практика в индустрията леярната да обявява името на своя клиент.

Не е практика. А също така много от клиентите смятат за поверително и за част от тяхното конкурентно предимство как и какви технологии избират.

Не мога да обещая имена, но ще ги охарактеризираме възможно най-добре. Както казахме, това са клиенти с висока производителност и изкуствен интелект.

Наблюдаваме вълна от интерес към използването технологиите на Intel и леярната ни за различни предложения за изкуствен интелект на пазара. Това важи едновременно за подложката и за опаковките.

Идеята за усъвършенствани опаковки, в допълнение към три клиента за подложки, имаме двама клиенти за по-добри опаковки.

Тези приходи се материализират по-бързо. Има още шест в процес на подготовка. Така че като цяло, наистина забележително добро тримесечие. И по-специално пространството на ИИ има клиенти с най-много ентусиазъм.