Ермоти от UBS за преструктурирането на Credit Suisse, част 1

Серджо Ермоти, директор на UBS

12:24 | 27 септември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Сигурен съм, че клиенти, партньори и регулатори имат много въпроси за вашата интеграция с Credit Suisse. Какви въпроси получавате и как отговаряте?

Нещата се развиват много добре. Преходът бе много плавен. Напредваме с интеграцията на Credit Suisse. Приключихме транзакцията за рекордно кратко време, благодарение на сътрудничеството и на регулаторите по света. Това е една от причините да съм днес в Пекин. Това е първото ми пътуване в Азия откакто поех поста в UBS, защото е много важно за мен да се видя с всички китайски представители и да подчертая ангажимента ни към Китай. Като ги осведомя и как върви интеграцията.

Резултатите ви от второто тримесечие споменавате, че доверието на клиентите и активността тук в Азия са приглушени. Все още ли е така и през третото тримесечие?

Като цяло имаше леко намаление по света и в Азия на активността на клиентите. Така че най-важното за нас беше да се уверим, че активите, които излязоха от Credit Suisse през четвъртото и първото тримесечие на годината ще се върнат.

Към края на второто тримесечие забелязахме, че те се връщат. Също така забелязваме много добър подем през третото тримесечие.

Това е най-важното.

Като цяло трябва да кажа, че инвеститорите са по-конструктивни, отколкото напоследък.

По въпроса за подема през третото тримесечие, имаше нетни входящи потоци от около 16 млрд долара през второто тримесечие. Тогава казахте, че очаквате това да продължи. Какво става през третото? Какво означава силен подем?

Ние се движим по подобна траектория и няма да сме по-конкретни в цифрите, защото тримесечието не е свършило още.

Но най-важното, което забелязваме, че прогнозата ни като цяло се потвърждава и очакваме края на периода. Мисля, че е силно окуражаващо да видим колко бързо клиентите ни реагират на действията ни по стабилизиране на Credit Suisse. Как се стараем да им предоставим най-доброто от обединената банка.