Intel открива демографско предимство в Азия

Стивън Лонг, корпоративен вицепрезидент и главен мениджър за Азия, Intel Corporation

18:30 | 13 септември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Nvidia събра много заглавия. Акцията за година поскъпна над 160%. Някои казват, че Nvidia е надскочила Intel. Какво мислите?

Първо, благодаря за поканата. Добре ще направят да скочат обратно, но определено времената са много вълнуващи за нашата индустрия.

Подемът идва от ранните вълнения около изкуствения интелект, заради което предполагам, говорите така за Nvidia. Защото те влязоха на този пазар.

Но ние вярваме, е сега е началото и има още подем, който ще видим в индустрията.

Всичко започва от чиповете. А Intel – това са чипове.

Забелязваме огромни възможности, които се откриват пред нас. Вълнението около изкуствения интелект и големите езикови модели ще обхване всичко. Това ще означава отворени екосистеми, бързи изчисления, изчисления в дейта центровете, при клиентите. Много се вълнуваме и ще участваме много силно.

Точно за това вълнение става дума. Кое води ръста в него? Колко е свързано с демографията?

В Азия имаме демографско предимство. Имаме голямо население. Растящо население, което стана все по-свързано.

Дори още това тримесечие. Преди 2 седмици бяхме на събитие на Deutsche Bank. Сегашните ни резултати от тримесечието са доста добри.

Особено ръста при персоналните компютри.

Какво означава „доста добри“.

Означава по-добре от показателите, отчетени през второто тримесечие и от прогнозата тогава. Подобряваме разликите. Имаме изчерпване на запасите при основния бизнес.

Но също толкова вълнуващо е, защото всичко се дигитализира и свързва.

Хората се опитват да решават задачи чрез технологията.

Забелязваме възможности при дейта центровете. Приложения на Edge в сфери като здравеопазването, където можете да подобрите два-три пъти работата на лекарите чрез технологията. Заводите стават по-умни и свързани. Това е вълнението, което забелязвам в работата ни в Азия.