Русия и Украйна съобщават за ожесточени боеве

Вони Куин, Bloomberg News

10:00 | 6 юни 2023
Обновен: 12:42 | 6 юни 2023
Преводач: Силвия Грозева

 

Русия и Украйна съобщават за ожесточени боеве по фронтовата линия в очакване на контраофанзивата. Украински представители казаха, че руснаците разпространяват дезинформация за загубите си в Бахмут. По-рано Москва съобщи, че силите й са отблъснали мащабна украинска атака в Донецка област.

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс официално започна надпреварата за Белия дом. Той ще влезе в двубой с Доналд Тръмп за номинацията на Републиканската партия. Източници ни казаха, че 63-годишният Пенс официално ще обяви в сряда кандидатурата си в Айова. Повече от година бившият вицепрезидент и губернатор на Индиана подготвяше кандидатурата за Белия дом.

Администрацията на Байдън каза, че маневрите на китайските кораби и самолети показва нарастваща агресия от страна на Пекин. Говорителят на националния съвет по сигурността Джон Кърби каза, че тези действия може да предизвикат инциденти и да наранят хора. Пентагонът каза, че миналата седмица китайски военни кораби са пресекли пътя на американски военен кораб в Тайванския пролив на по-малко от 150 метра.

"Скоро някой може да пострада. Това е тревожното при подобни опасни и непрофесионални действия. Те може да доведат до недоразумения, до грешни сметки. Малко им трябва да парчета метал с такива размери – било във въздуха или в морето на такава дистанция", каза Кърби.