Silversea с двукратен ръст на резервациите в Азия

Адам Радуански, управляващ директор за Азия, Silversea Cruises

11:34 | 7 февруари 2023
Преводач: Силвия Грозева

Да започнем с основния въпрос. Как са резервациите в последните седмици?

От отварянето насам имаме значителен ръст на резервациите от целия свят. Не само към нашите круизи в Азия и особено в Хонконг. Имаме голям интерес и от китайския пазар, от континента, а също и от Хонконг.

Само в последните няколко седмици постигнахме нивата на резервации отпреди пандемията. Този тренд е показателен за това, че до няколко месеца вероятно ще ги удвоим или дори утроим.

Забелязваме тези неща и на други пазари след вдигане на локдауните и отварянето. Било в Сингапур или Австралия.

Ние сме добре позиционирани и сме на страхотна писта.

Как ковид се отрази на цялостното потребление и евентуално поведението на хората? Има ли последици за бизнеса ви? Какво мислите за китайското потребление и тенденции?

Ковид се отрази в няколко критични области.

Първо, при потребителите, забелязваме някои значителни промени. Клиентите пътуват по-дълго време, избират да пътуват по-луксозно, в по-добри кабини, в бизнес класа, ъпгрейдват се.

Като цяло цената, която плащат значително се повишава спрямо преди пандемията.

Друг аспект на последиците от нея и влиянието й върху туризма и в частност круизните пътувания е дистрибуцията.

Много хора с опит напуснаха индустрията и партньорите, на които разчитаме на пазари като Хонконг и Китай в момента се опитват да наемат и запълнят екипите си. Защото търсенето расте и всички наемат.

Определено има очакванията за някакви трудности в бъдеще. От една страна имаме значителен ръст на търсенето и желанието на хората от Китай да видят света отново. От друга страна имаме ограниченията на туристическия сектор да отговори на това търсене.

Да се надяваме, че туристическата индустрия ще се възстанови много бързо. Ние сме тук, за да се възползваме от това търсене.

Подновихме круизите от юни 2021г. и досега сме работили навсякъде по света с изключение на Китай и Хонконг, които последни излизат на нашата карта.