Разпродажбата на акциите на Adani продължава

Симон Фоксмън, Bloomberg

11:30 | 3 февруари 2023
Обновен: 13:34 | 3 февруари 2023
Преводач: Мария Попова

Бруталната разпродажба на акции на компаниите от Adani Group продължава и днес. Около 120 милиарда долара или повече от половината от стойността на групата беше изтрита след обвиненията на Hindenburg за счетоводна измама. Но доларовите облигации на Adani Group се покачиха след като самият Адани заяви, че преговаря с кредитори за предсрочно плащане по някои заеми в опит да възстанови доверието в неговата бизнес империя. Адани нееднократно отхвърли обвиненията, които той определя като фалшиви.

Bridgewater номинираха Карен-Карниол Тамбур за своя трети съуправляващ главен инвестиционен директор. Тя става първата жена  на този висок пост в най-големия хеджфонд в света. Bridgewater разширяват управителните си органи по-малко от 4 месеца след като милиардерът основател на фонда Рей Далио се оттегли.

Границата между Хонконг и континентален Китай ще бъде напълно отворена следващата седмица, за първи път от три години. Китай съобщи, че отменя PCR тестовете преди пристигане и дневната квота за преминаващи границата. Но все още ще се изисква  тест направен 48 часа преди това за пътуващи, които са били в чужбина седем дни преди пристигането им в Хонконг.