Ще бъдат публикувани данъчните декларации на Тръмп

Брус Айнхон, Bloomberg

16:30 | 21 декември 2022
Обновен: 18:07 | 21 декември 2022
Преводач: Петя Кушева

Какви са вероятните последици от това решение?

Доналд Тръмп е първият президент от около половин век насам след Уотъргейт, който не публикува данъчните си декларации. Демократите се опитват да достигнат до тях откакто поеха властта в Конгреса през 2019 г.

Бившият президент Тръмп почти успя да се измъкне като оспори изтеклите декларации пред съда. Обаче комисията има данъчните декларации и заяви, че скоро ще ги публикува. Предстои да бъде редактирана част от личната информация.

Председателят на бюджетната комисия Ричард Нийл, демократ от Масачузетс, пусна доклад с одита на данъчните декларации на президента Тръмп направен от Данъчната служба. Тя прави годишен одит на президенти и вицепрезиденти и в него има някои интересни акценти.

Според Нийл, Тръмп и неговите компании са загубили милиони долари през годините, в които се е кандидатирал за президент и когато е бил президент. Данъчната служба в доклада си поставя под въпрос някои от приспаданията, за които бившият президент Тръмп е претендирал, включително непотвърдени дарения, заеми за децата му, които може да са били облагаеми подаръци, други неща.

Ричард Нийл също така каза, че поставя под въпрос задълбочеността на одита на данъчните декларации на Доналд Тръмп като каза, че не никакви одити не са правени. Че са недействителни. Така че ще получим повече информация след като самите данъчните декларации бъдат публикувани.

Струва си да се отбележи, разбира се, че през 2020 г. The New York Times получи някои от данъчните декларации на Доналд Тръмп и разкри много информация от тях, включително, че в продължение на много години не е плащал данък върху доходите си. Така че предстои да видим какво още ще бъде научено, когато самите декларации бъдат публикувани от Конгреса през следващите дни.