Kanoo Group за печалбите, приоритетите и IPO-то, част 1

Мишал Хамед Кану, председател на Kanoo Group

19:00 | 20 декември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Каква година за този регион. Особено за Дубай. Масови печалби в повечето области. Ако гледате портфейла си, къде са най-големите ръстове? Къде са най-големите успехи?

Това е очевидно в тази част на света. Петролът и газът. Енергийният сектор. Те реално ни донесоха много.

Ние не сме много силни в имотите, но това също е важен сектор, в който регионът и особено Дубай много спечели.

Колко устойчив е този подем през 2023г. Имаме големи макроикономически препятствия. Някои казват, че големият наплив на руски интелектуален и физически капитал е временен?

Специално за Дубай това е казвано толкова много пъти, че стана като развалена плоча. За рекордно време Дубай успя да изпревари. Дубай изглежда е като магнит всеки път, щом някъде се появи проблем и хората потърсят убежище. И тръгват за Дубай.

Сега, най-напред парите отиват в банките ни. После в имотите. И накрая в бизнеса.

Ние работим в първата и втората фаза. Парите идват в банката и после в имотите. Видяхте бума, който стана. И накрая ще видим каква част от тях ще се пренесат от имотите в реалния бизнес на Дубай. Защото е ясно, че това е процъфтяваща част на този регион. И Дубай е във фокуса на вниманието им.

Какви са плановете за новата година? Къде са най-големите възможности според вас за добавяне на активи?

Ще се насоча върху инвестиционната среда, защото тази област ме интересува най-много. Привърженик съм на противоположното мнение.

Мисля, че перефразирам Уорън Бъфет. Че когато всички ги е страх, а съм алчен. А когато всички са алчни, мен ме обхваща страх.

Това работи. Всеки път.

Сега хората говорят за шок и ужас. А това е най-хубавото време да купуваш.

Ако имаш време да чакаш, всичко, което мислиш, че е негативно, става позитивно. Но трябва си търпелив.

Освен това трябва да си достатъчно умен, за да инвестират парите си както трябва. Има някои части на света, които не бива да пипаш, без значение колко време имаш. Просто не бива да припарваш, защото там не е хубаво.

Има и други части на света, които растат – изброявам много произволно – Индия и Китай и региона. Знаеш, че ако инвестираш там, ще имаш добра възвръщаемост.