Компанията на Доналд Тръмп беше призната за виновна за данъчни измами

Симон Фоксман, Bloomberg

10:00 | 7 декември 2022
Обновен: 12:43 | 7 декември 2022
Преводач: Мария Попова

Компанията на Доналд Тръмп беше призната за виновна за данъчни измами, продължили повече от десетилетие. По време на процеса обвинението доказа, че директорите в компанията на Тръмп често са обявявали празничните си бонуси като консултантски хонорари. За първи път бизнес на Тръмп получава присъда за престъпно поведение. Това става докато бившия президент се готви за втората си кандидатура за поста.

САЩ ще продължат да се придържат към политиката си спрямо Северна Корея базирана на възпираща сила и разширяване на връзките с азиатските съюзници, въпреки рекордния брой ракетни тестове на Пхенян през тази година. Белият дом заяви, че политиката му спрямо Северна Корея е ефикасна и благоразумна. Миналата седмица САЩ обявиха нови санкции и заявиха, че ще използват всички инструменти, за да върнат Пхенян на масата за преговори.

Вицепрезидентът на Аржентина Кристина Ернандес Киршнер беше призната за виновна по обвинения в измама и осъдена на 6 години затвор от федералния съд. Присъдата излиза 11 месеца преди президентските избори, а тя намекна за евентуална своя кандидатура. Кристина Киршнер няма да излежи присъдата си в скоро време предвид имунитета ѝ като вицепрезидент и председател на Сената.

Apple отлага плановете си за бъдеща автономна електрическа кола и пускането ѝ на пазара с една година – през 2026. Запознати с проблема казаха пред Bloomberg, че изцяло автономната кола е несъвместима с настоящата технология. Сега Apple планира един по-малко амбициозен проект за кола, която ще се ползва само на магистралите.