Американският трудов пазар дава признаци на охлаждане

Марк Кръмптън

09:00 | 24 ноември 2022
Обновен: 13:24 | 24 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Американският трудов пазар дава признаци на охлаждане. Заявленията за помощи за безработица миналата седмица се повишиха до тримесечен връх. Първоначалните молби за обезщетения се увеличиха със 17000 до 240 хиляди. Това е повече от средно очаквания брой. В миналото ръстът на заявленията за безработица бе предупредителен сигнал за рецесия.

Топ съдиите във Великобритания отхвърлиха поредната заявка на Шотландия за независимост. Върховният съд на Обединеното кралство реши единодушно, че втори референдум трябва да бъде одобрен от британското правителство. Това осуетява плановете на шотландския премиер Никола Стърджън за вот догодина.

В Чесапийк, Вирджиния полицията съобщи, че мъжът, открил огън в супермаркет е бил служител на Walmart. Шестима бяха убити във вторник вечерта, а други двама ранени. Тялото на нападателя е открито в магазина.

"Заподозреният е мъртъв и причината за смъртта според нас е самоубийство. Полицията на Чесапийк обискира жилището му и с помощта на щатската полиция я разчистихме. Имаме основание на вярваме, че в момента няма обществен риск", каза Марк Солески, директор на полицията в Чесапийк, Вирджиния. Според Асошиейтед прес стрелецът е бил мениджър, който открил огън срещу служителите в стаята за почивка.