Чески от Airbnb очаква силно търсене в края на годината

Брайън Чески, директор Airbnb

11:12 | 18 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Кажете ни за проблемите, които се опитвате да решите с тези нови функционалности.

Брайън Чески, директор Airbnb

Очакваме много силно търсене на пътувания, както през последното, третото тримесечие. В същото време икономиката днес прилича на икономиката от 2008г, когато основахме Airbnb. Тогава, след рецесията мнозина ни търсеха, за да спечелят допълнително.

Смятаме, че хората искат отново да го направят. Но те ни казват, че срещат някои трудности да станат домакини. Първо, не знаят как да започнат. Искаме това да е много лесно и направихме нов продукт, наречен Airbnb Setup. Лесен начин да направите ербиенби.

Ние ви сравняваме с някой суперхост във вашия район. Имаме хиляди суперхостове по света, в 81 различни страни. Прилича малко на бара на гениите, където можете да говорите с други хостове по телефона и те ви помагат.

Второ, разбрахме, че хората са притесняват да пускат чужди хора в дома си. Затова искаме да помогнем за изграждане на повече доверие.

Сега ще проверяваме самоличността на всеки в 35 страни, това са 90% от резервациите. До следващата пролет всеки, който прави резервация в Airbnb ще бъде проверен. Освен това ще направим скрийнинг технология за резервациите, за да намалим инцидентите.

Правим пилотна програма в Австралия, където намалихме инцидентите с 40%. И увеличаваме защитата при щети от 1 млн на 3 млн долара.

Искаме повече хора да отворят домовете, в които живеят в Airbnb, за да отговорим на търсенето. Мисля, че това особено добре ще се приеме в тези трудни времена за икономиката.