Amazon, Twitter и останалите спират назначенията

Матю Бойл, Bloomberg

13:45 | 4 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Да видим някои от по-анекдотичните доказателства за силата или слабостта на трудовия пазар. Twitter и други компании обявяват, че започват съкращения. Матю Бойл следи темата в момента. Да видим кои са тези компании като оставим настрана Twitter, там нещата са други. Чухме от много други, включително от Amazon, че не съкращават работни места, а спират наемането на служители на някои места.

Да, стават много такива неща. Излезе едно проучване на PWC тази седмица, което показа, че 8 от 10 главни директори Човешки ресурси намаляват доста работната си сила по някакъв начин.

Няма нужда да са съкращения. Има много начини да го направите. Можете да направите доброволно пенсиониране, може тихо да спрете новите обяви за работа или да замразите наемането на нови служители, както видяхме при Amazon и много други технологични компании.

Тези неща се случват.

Друг начин е да направите анализ на резултатите на служителите. Goldman Sachs бе една от много компании, които обявиха, че започват да освобождават хора чрез оценка на резултатите, въпреки че не са го правили по време на ковид. Всички ни очаква атестацията в края на годината, така че това е още един начин, който фирмите използват.