Лиман: Credit Suisse не преговаря за поглъщане

Джулиет Сали, Bloomberg Сингапур

10:00 | 1 ноември 2022
Обновен: 12:33 | 1 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Председателят на Credit Suisse Аксел Лиман каза, че банката не отговаря на покани за преговори за поглъщане след като представи дългоочакваните планове за преструктуриране. Акциите й паднаха наполовина тази година и оставиха 166-годишния кредитор уязвим на слухове за поглъщане. Лиман ни каза в ексклузивно интервю, че планът за увеличение на капитала за милиарди долари ще направи банката здрава като скала.

"Изминахме дълъг път като група. Взехме правилното решение. Искаме да решим някои фундаментални проблеми, които имаме. Връщаме се към основния бизнес. Връщаме компанията към нейните корени. Напомнихме си къде е силата ни. Ще изпълним плана, много се вълнувам", каза Лиман.

Експерти казват, че прекаленото многото хора, над критичното ниво може би са предизвикали трагичната катастрофа в развлекателен квартал в Сеул, Южна Корея, при която загинаха над 150 души. Един преподавател каза за Bloomberg, че при 8-9 души на квадратен метър може да се появи турболенция без особена причина. 140 полицаи имаше Итеун, където в събота се бяха събрали над 100 хиляди души.

Мъжът, нападнал с чук съпруга на председателя на Камарата Нанси Пелоси в дома им бе обвинен в нападение и опит за отвличане. 42-годишният Дейвид Дипейп е съден по две обвинения, които може да му донесат максималните присъди от 20 и 30г. затвор. Федералната прокуратура обяви, че Нанси Пелоси е била обект на нападението на Дипейп, който нахлу в дома й в Сан Франциско, въоръжен с въже и поне един чук.

Илън Мъск консолидира властта в Twitter. Той остана единствения директор, след като уволни всички 9 членове на борда. Миналата седмица Мъск приключи сделката за покупката на Twitter за 44 млрд долара и веднага започна да променя компанията по свой вкус. Първите му няколко дни начело бяха пълни със спекулации как ще промени модерирането на съдържанието и колко души ще съкрати.