ЕК се нуждае от таван на газа и за Великобритания, Швейцария

Симон Фоксмън, Bloomberg

11:00 | 25 октомври 2022
Обновен: 12:22 | 25 октомври 2022
Преводач: Мария Попова

Bloomberg научи, че преди ключовата днешна среща на министрите, Европейската комисия е предупредила, че всяко ограничение на цените на газа ще трябва да избегне субсидирането на електричеството за чуждестранни потребители. Брюксел смята, че лимитът на цените на природния газ трябва да обхване и държавите енерговносители като Великобритания и Швейцария или има риск редица международни споразумения да бъдат нарушени.

Съд в Иран обяви за виновни и 315 души, арестувани за участие в протестите срещу правителството, предизвикани от смъртта на млада жена, арестувана от полицията, които продължават шеста седмица. Държавните медии съобщават, че четирима са обвинени в агресия – престъпление, което може да доведе до смъртна присъда.

Официални лица заявиха, че американската администрация няма да промени позициите си спрямо Китай заради това, че Си Дзинпин е заграбил повече власт на ключовия партиен конгрес. Те заявиха, че все още се опитват да организират среща между президента Байдън и китайския лидер. Възможно е двамата да се срещнат по време на срещата на Г 20 през следващия месец в Бали.