Суши верига в Япония привлича поколението Z

Куруми Мори, Bloomberg

14:00 | 13 октомври 2022
Преводач: Петя Кушева

Това не е типичният суши ресторант.

След като Япония вече е отворена за чуждестранни туристи и се възползва от слабата йена, заведенията за хранене правят всичко възможно, за да спечелят гладните клиенти.

След три години на бавен бизнес, Kura Sushi е една от трите големи вериги ресторанти в Япония, които действително успяват да се разраснат по време на пандемията.

Как са го направили? Първо, привличат поколението Z.

Ще забележите, че този магазин в Хараджуку съответства на еклектичния стил на квартала, дори предлага първата в историята на марката палачинка.

Ммм...много е добро!

Това е начин да се привлекат по-млади клиенти които, надяваме се, ще направят няколко снимки в Instagram или ще публикуват видеоклипове в TikTok.

Второ, прегръщане на технологиите. За да са в безопасност клиентите и да се намалят разходите за труд можете да вечеряте без човешки контакт. От момента, в който влезете вътре всичко се извършва с помощта на таблети. Определя ви се маса в сепаре, поръчвате храната си, почиствате сами чиниите и плащате.

Трето, поемане на рискове. Във време, когато японската ресторантьорска индустрия претърпя най-много закрити магазини сред всички сектори, Kura Sushi се разраства. Дори и с повишение на цените, тя отчита оперативна загуба в продължение на две поредни години, но въпреки това открива 80 нови магазина на вътрешния пазар от 2019 г. насам.

Kura Sushi се надява, че всички тези усилия да доведат до апетитен