86-годишният крал на Саудитска Арабия назначи сина си за премиер

Джулиет Сали, Bloomberg

10:00 | 28 септември 2022
Обновен: 13:44 | 28 септември 2022
Преводач: Петя Кушева

86-годишният крал на Саудитска Арабия назначи сина си, престолонаследника Мохамед бин Салман, да го замени като министър-председател. Назначението официализира принца като лидер на правителството на кралството. Принц Мохамед вече управлява големи портфейли, включително петрол, отбрана, икономическа политика и вътрешна сигурност. Неговият баща крал Салман бин Абдулазиз остава държавен глава.

Руските лидери обявиха победа в поредица от инсценирани и осъдени от ООН референдуми, докато Кремъл се опитва да анексира голяма част от окупираната територия на Украйна. Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка република написа в Тelegram, че за присъединяването са гласували 99.23%. Държавната информационна агенция също съобщи категорични победи в три други региона, в които е гласувано.

Ураганът Йън е на път да се превърне в една от най-скъпите бури в историята на САЩ по пътя си западното крайбрежие на Флорида. Той предизвика масова евакуация, затваряне на училища и отмяна на полети в щата. Загубите могат да надхвърлят 45 милиарда долара.

Фил Микелсън и други водещи голф играчи се оттеглят от антитръстовото дело срещу PGA Tour заради отстраняването им от участие в конкурентното събитие на LIV Golf в Саудитска Арабия. Преди това Микелсън бе казал, че мисли да се оттегли от делото, защото LIV Golf сега съди PGA.