Повечето 64% от тайландците не са доволни от вицепремиера си

Вони Куин, Bloomberg News

09:00 | 12 септември 2022
Обновен: 11:21 | 12 септември 2022
Преводач: Мария Попова

Ново проучване на общественото мнение показва, че повечето тайландци не са доволни от вицепремиера на страната, който изпълнява длъжността на министър-председател. Сондажът бе направен преди парламентарните избори, които се очакват в началото на следващата година, в които вице премиерът е сочен за фаворит. Той стана изпълняващ длъжността премиер в края на август, след като титулярът бе отстранен заради спор по продължителността на мандата.

Украинските части продължават бързото си напредване в Харковска област, на фона на историческия срив на руската отбрана. По непотвърдени съобщения киевските части са превзели важен град, недалеч от руската граница. Руското Министерство на отбраната пусна карта, на която се вижда, че по-голямата част от армията му е извън Харковска област и не направи коментар.

Властите в Пекин заявиха, че епидемията от ковид в един от водещите журналистически университети трябва да бъде овладяна незабавно. Китайският университет по комуникации беше поставен под карантина в петък след потвърждаването на 6 заболели. Властите се извиниха за недостига на храни и медикаменти в районите засегнати от ковид карантина. Те стриктно прилагат политиката за нулев ковид преди партийния конгрес през следващия месец.

Американските товарни железници ще намалят превозите от понеделник след като два от най-големите профсъюзи в сектора не успяха да се споразумеят за нов колективен трудов договор. Съобщава се, че железниците вече уведомяват клиентите за намаляването на услугите преди евентуалната стачка на 17 септември. Два профсъюза, представляващи над 90 хиляди работници настояват за по-добри условия на труд.