Предстоящо през седмицата от 15 август 2022

Хайди Страуд Уотс, Шери Ан, Bloomberg

12:01 | 15 август 2022
Обновен: 12:24 | 15 август 2022
Преводач: Силвия Грозева

Пазарите ще търсят всякакви признаци в протоколите на Фед от юли колко голямо ще е увеличението на лихвите. Имаме залози за септемврийско увеличение от 50 или 75 базисни пункта заради последните данни за заетостта и инфлацията.

В Азия излизат решенията на централните банки във Филипините и Нова Зеландия, където RBNZ се очаква да продължи продължаващото затягане на монетарната политика за охлаждане на растящите цени и очакваме още 50 базисни пункта повишение в сряда.

Най-големите данни за безработицата може да се появят в четвъртък след като Япония вече обяви данните си за БВП и показа възстановяване, а в Китай индустриалното производство се повиши под прогнозата.

 

При отчетите ще научим резултатите на Walmart и Target, след като бяха издадени по-малко предупреждения за печалбите миналия месец и на фона на пренасищане на запасите. Home Depot и Lowe’s също ще се отчетат тази седмица. Китайският гигант в е-търговията и Tencent се очаква да обяви спад на приходите за тримесечието след спада в продажбите на игри.

Важна седмица на отчетите и в Австралия с Wespac, BlueScope, BHP, Santos и CSL.

Това е предстоящото за тази седмица.