Хъчинсън: ООН и Турция заедно се справиха с кризата със зърното от Украйна

Кей Бейли Хъчинсън, бивш посланик на САЩ в НАТО

19:30 | 25 юли 2022
Преводач: Петя Кушева

Най-напред ни запознайте с новините от Украйна. Какво знаем за Украйна и какво всъщност е било обсъждано на симпозиума?

Разбира се, най-важното е споразумението, което позволява на зърното да тръгне от Украйна. Това е с огромно значение, защото особено в африканските страни, които разчитат на украинското зърно, нарастваше много сериозна заплаха от глад, както и всички други проблеми. Така че това е от огромно значение. И отдавайки дължимото на ООН и президента на Турция Ердоган за това, че се справиха заедно. Ще има въпроси, свързани с изпълнението, за да се гарантира, че няма да бъдат включени оръжия и така нататък. Но това е много голяма стъпка за хуманитарната помощ и много приятна.

От друга страна, чухме много от директора на ЦРУ, директора на МИ-6 на Обединеното кралство, както и от други представители, Джейк Съливан, който идва днес, да говорят за други проблеми, по които работим с Русия, а също и за това как да се справяме с Китай. Това се повдига много често.

Исканията са да се опитаме да задържим вратите отворени, но и да сме много внимателни по отношение на доста грубите тактики, които използват на някои от местата, където действа инициативата „Един пояс, един път“ и със сигурност търговията, която обсъждахте по-рано. Трябва да има свободна и справедлива търговия.