JPMorgan вече няма никаква експозиция към офертата за никела

Джулиет Сали, Bloomberg Сингапур

09:00 | 29 юни 2022
Обновен: 16:55 | 29 юни 2022
Преводач: Силвия Грозева

JPMorgan вече няма никаква експозиция към офертата за никела, която в началото на годината разтърси металните пазари. Това стана след спада в цената на Лондонската метална борса, което позволи на силния играч с къси позиции в центъра на случая да напусне позицията си заедно с банката. JPMorgan се оказа главен играч в офертата на китайската Xiang Holdings.

Walgreens Boots Alliance се отказа да продава веригата аптеки Boots. Компанията каза, че не е успяла да осигури желаната оценка за британския бизнес заради бурните кредитни пазари. Сделката се очакваше да е за над 6 млрд долара.

Bloomberg научи, че Goldman Sachs очаква загубите в потребителското подразделение да се ускорят тази година до над 1,2 млрд долара. Източници ни казаха, че тази цифра може да е по-голяма, ако компанията бъде принудена да се приготви за още загуби на кредитиране. Goldman първоначално каза, че дивизията, на име Marcus ще излезе на нулата тази година.

23-кратната победителка в Големия шлем Серина Уилямс отпадна от първия тур на Уимбълдън. 40-годишната тенисистка не беше играла в състезание на жени (сингъл) от почти година, след като контузия я извади от миналогодишното издание на турнира. Тя беше победена от номер 115 в ранглистата Хармъни Там от Франция. На въпроса дали това може да е бил последният ѝ мач, Уилямс просто каза: „Кой знае...“