Председателят на Valentino за бъдещето на лукса, част 3

Рашид Мохамед Рашид, председател на Alsara Investment и на Valentino

15:30 | 23 юни 2022
Преводач: Петя Кушева

Смятате ли, че можете да купите компании на по-ниска цена заради ковид? Ако купувате луксозна компания, която е продавала официални облекла, защото вече не се обличаме така, тъй като ковид оказа голям натиск върху веригите за доставки, дали можете да намерите изгодна сделка?

И да и не. Определено ще има натиск върху пазара. Но както споменах, когато погледнете специалните луксозни компании, брандът им има това специално днк. Ако можете да ги намерите и да получите достъп до тях, стойността не е най-важния фактор, когато ги придобивате. Може би ако са на разположение на пазарите, ще надплатите малко, но това си струва в дългосрочен план.

Как правите това специално ДНК? Току що ни казахте, че една от фигурите на кампанията ви е Зендая. Имате и доста силен дизайнер, успял да трансформира марката и да я направи желана.

Valentino е невероятна марка. Г-н Валентино Гаравани създаде една мечта преди повече от 40 години и когато придобихме компанията, предизвикателството беше да я пренесем към новото поколение.

Това е реалната мощ и предизвикателството. Да вземеш нещо много историческо, ценно, което е икона, но да можете също така да го трансформирате за младото поколение Z.

Успяхме с нашия невероятен дизайнер, Пиер Паоло да представим продукти като маратонки, които не са били част от лукса ни от 2014. Аксесоарите също са привлекателни за младите хора. Но също така и възможността да се започне разговор с това поколение. И тук идва Зендая, която е страхотна личност и очевидно умее да създаде връзката между марката и новото поколение.

Смятате ли, че ковид промени начина, по който се обличаме? С по-малко официални облекла?

Да, и това беше тенденцията дори преди ковид. Но ковид я ускори още повече. Сега хората са още по-неофициални. Така е навсякъде сега.