Рей Далио смята, че Фед не може да подобри ситуацията

Вони Куин, Bloomberg

12:00 | 22 юни 2022
Обновен: 14:01 | 22 юни 2022
Преводач: Мария Попова

Рей Далио написа в LinkedIn, че е наивно да се смята, че повишаването на лихвите от Фед ще подобри нещата. Той твърди, че макар затягането да може да намали инфлацията, то ще свие и покупателната способност на потребителите. Далио смята, че частното кредитиране също ще намалее заради държавния дефицит и продажбата на дълг от Фед. Заключението му е, че борбата за овладяване на инфлацията може да създаде само слабост в икономиката.

Преговарящи от двете партии в Сената постигнаха споразумение за нов закон за оръжията. Сега те обсъждат момента, в който да бъде обявен текста на споразумението. Сенаторите възобновиха обсъжданията на оръжейната безопасност след стрелбата в училище в Увалде, Тексас миналия месец. Новите мерки ще включват по-засилени проверки на миналото, програми за намеса в кризи и училищна безопасност.

Американските военни забраняват използването на противопехотни мини. Съединените щати разполагат с 3 милиона мини, които казаха, че ще унищожат. Изключението е Южна Корея, която ги използва за защита от Севера.Белият дом заяви, че мините имат непропорционални последици върху цивилните, включително и върху деца. Human Rights Watch нарече решението „добро, но не достатъчно добро“.

Австралийската агенция за маркетинг и изследвания на виното затваря физическия си офис в Шанхай. Високите мита  са направили невъзможен бизнеса на един от най-желаните някога пазари от австралийските винопроизводители. През 2020, рязкото влошаване на отношенията доведе до изненадващото налагане на вносни мита от страна на Пекин. Те възлизат на 200% за австралийските продукти. Износът за континентален Китай се срина с 97% през 2021.