Мъск очаква рецесия в близко бъдеще

Ритика Гупта, Bloomberg

10:00 | 22 юни 2022
Обновен: 11:41 | 22 юни 2022
Преводач: Мария Попова

Илон Мъск предвижда скорошна рецесия в САЩ. Директорът на Tesla и SpaceX даде интервю на Джон Миклтуейт, главен редактор на Bloomberg.

"Рецесията е неизбежна в някакъв момент. Що се отнася до това дели ще има скорошна рецесия, смятам, че тя е по-скоро вероятна. Не е сигурно, но изглежда е по-скоро вероятна", каза Мъск по време на катарския икономически форум в Доха, организиран от Bloomberg.

Президентът Байдън заяви, че се надява тази седмица да може да вземе решението за отмяна на федералния данък върху бензина, което ми смекчило последиците от повишаващите се цени на бензиностанциите. Този ход изисква одобрението на Конгреса и не може да бъде приложен с президентска заповед. Средната цена на галон бензин в момента е 4,98 долара – малко под рекорда от миналата седмица.

Русия предупреди, че двамата пленени американци сражавали се за Украйна са застрашени от смъртно наказание. Говорител на президента Путин заяви пред NBC, че няма шанс те да бъдат защитени от Женевската конвенция като военнопленници. Москва ги счита за наемници, а не част от украинската армия.

Във Великобритания продължава най-голямата железопътна стачка от 30 години насам. Профсъюзите отхвърлиха предложението на железопътните компании. Днес, в четвъртък и в събота около 40 хиляди работници ще излязат на протест и ще преустановят движението на влаковете, което ще предизвика транспортен хаос в Лондон.

Mondelezса приели да купят Clif Bar като част от плана да подкрепят бизнеса си със сладкиши. Компанията ще плати 2,9 милиарда долара за американския производител на  органични енергийни снаксове. Clif е на пазара от 30 години и е собственост на семейството и работниците.