Бъдещето на обработката на данни

Амит Уолия, директор на Informatica

14:56 | 27 май 2022
Преводач: Силвия Грозева

Това, което става в икономика ще мине и замине. Но основните промени ще останат: всяка компания ще стане дигитална. Всяка компания ще се опита да стане интелигентна като използва изкуствен интелект.

Все повече, с излизането от пандемията.

След пандемията. Двете години пандемия доведоха до експоненциален ръст на диджитал. Така че диджитал вече не е това, което ви отличава. Това е даденост.

Трябва да сте умен и следователно воден от данните.

Това е целта.

Има нарастваща вълна от търсене на тези неща.

Всеки иска да разбере как да управлява данните, с които разполага.

За да управлява клиентите, веригите на доставка, откритията. Тези неща стават важни.

Вижте, дори в пандемията ваксините бяха разработени в най-кратките възможни срокове. Защо? Ние бяхме част от процеса. Бързо доставяхме най-добрите данни, анализирахме данните от изпитанията, за да може да се види, че ваксината работи и да се пусне.

Това става в момента и това ще продължава.

Какво точно чувате от компаниите за макроикономическата среда? Ние имаме някаква представа, от анализаторите, от директорите, с които говорим, от отчетите на сегашния сезон на отчетите. Започваме да откриваме повишение на складовите наличности при търговците. Те се нуждаят от данни, за да се ориентират в тези нива, да разберат какво ще купят потребителите и кога и за да го контролират нивата. Какво чувате от клиентите си за макроикономическата среда?

Две неща. Първо, всички са предпазливи. Оглеждат се в новата икономика и това дава представа какво се случва.

В същото време имаме много чудесни клиенти и ще ви дам един пример. American Airlines насред пандемията, през 2020г. инвестираха в нашата платформа. Те разбраха, че накрая пандемията ще свърши, а после какво? Трябва да управляваш потребителското преживяване по-добре. Как? Като разбираш по-добре данните си. Да ги дадеш на всеки потребител в компанията.

Тези неща, свързани с данните ще останат.

Може да се колебаете, но няма да го избегнете.