Путин предупреди Финландия и Швеция с реакция заради НАТО

Вони Куин, Bloomberg News

10:30 | 17 май 2022
Преводач: Силвия Грозева

Руският президент Владимир Путин предупреди Финландия и Швеция заради плановете им да влязат НАТО. Без да дава подробности, Путин каза, че решението им ще предизвика реакцията на Москва. Междувременно външният министър на Украйна Дмитро Кулеба изключи потенциални отстъпки през Русия. Той каза, че ЕС ще бъде изправен пред морален провал, ако не одобри кандидатурата на Украйна за членство.

Токенът DEI на Deus Finances загуби връзката си с долара и стана поредния провален алгоритмичен стейбълкойн след TerraUSD. Екипът зад токена каза, че работи по възстановяване на твърдия курс. Директорът на Бюрото за финансова защита на потребителите каза за Blooomberg, че колапсът на популярни стейбълкойнс показва, че не са готови за използване за разплащания.

"Стейбълкойните са нещо, което следят всички регулатори. Повечето в момента се използват за спекулативна търговия, с цел влизане и излизане от крипто валутата. Хората се чудят дали един ден ще се използват за потребителски разплащания и мнозина смятат, че още не са готови за това", каза Рохит Чопра, директор на Бюрото за финансова защита на потребителите.

Индия тази седмица може да си отдъхне от високите температури, които паднаха с цели 3 градуса по Целзий в северната част на страната, която бе обхваната от жегите. Синоптиците казват, че горещините може да намалеят още, преди следващата седмица, когато се очаква нова гореща вълна. Температурите в части от Индия се повишиха до 49 градуса по Целзий през уикенда и застрашиха живота на хората, реколтата и доставките на енергия.