Лойд Остин определи целите на САЩ към Русия

Лойд Остин, министър на отбраната на САЩ

13:00 | 26 април 2022
Преводач: Силвия Грозева

Естеството на бойните действия се разви, защото теренът, на който се водят вече е различен тип. Те имат нужда от далекобойност, чухме, че искат танкове и ние правим всичко възможно да им дадем този тип помощ, този тип артилерия и муниции, които ще са ефективни в този тип военни действия.

Направихме много. В последните дни президентът разреши помощ за 800 млн долара и това ни позволява да предоставим 5 батальона 155-милиметрови гаубици, стотици хиляди артилерийски снаряди. Освен това ангажираме и нашите колеги в други страни със същия тип възможности. Забелязваме ранни признаци, че много страни ще се включат и ще осигурят допълнително въоръжение.

Ще реагираме с колкото може по-голям натиск и колкото може по-бързо, за да им осигурим каквото им трябва.

Искаме Украйна да остане суверенна и демократична страна, способна да защити териториалната си цялост.

Искаме Русия да бъде отслабена, така че да не може да направи тези неща, които направи като нахлу в Украйна. Тя вече загуби много военна мощ и много войници. Искаме да нямат възможност бързо да се възстановят.

Искаме международната общност да бъде по-единна, особено НАТО и вече го виждаме. Благодарение на усилията най-напред на президента Байдън, но и на съюзниците и партньорите ни, които с желание подкрепиха санкциите ни, благодарение на бързата ни реакция за защита на всеки сантиметър натовска територия.