Стрийминг победители и победени, част 3

Кевин Майер, изп.директор на Candle Media Co

11:05 | 15 февруари 2022
Преводач: Петя Кушева

Кевин, кой печели в крайна сметка? Този, който има най-много играчки и под това имам предвид например да се върнем отново към Disney с придобиването на Fox в допълнение към това, с което вече имат ужасно много съдържание? По същество това е игра, която се печели от лицето с най-много съдържание?

Трябва да има съдържание, което привлича аудиторията. Предполагам, че това е очевидно и не е необходимо да се казва. Disney е най-добрият създател на съдържание на планетата, според мен. Те притежават вавжните търговски марки. Имат историите. Имат поредици от истории с Marvel и Междузведни войни и, разбира се, Pixar която разказва фантастични истории.

А придобиването на Fox, както казахте, която дойде заедно с National Geographic и телевизионните студия с марката Fox, имат страхотен набор от съдържание. Те ще бъдат големият печеливш. Това са марки, които ще продължат да нарастват като стойност и ше резонират сред аудиторията винаги.

Също така мисля, че Netflix има модел, който е много трудно да се повтори. Те играят с голям обем. Имат страхотен продукт. Произвеждат много от него. Би било трудно за друг играч да възпроизведе тази широта на съдържанието.

Ще бъде трудно да намери значим потребителски сегмент, за който Netflix не разполага с невероятно съдържание. И пресъздаването на тази динамика отново би било много трудно.