Какви трябва да са облачните услуги според Cloudflare

Матю Прайс, директор на Cloudflare

15:30 | 14 февруари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Кажете ни първо за средата на разходите за облачни услуги. Колко възможност има за ръст при инфраструктурата?

По време на двете години на пандемията много IT организации затвориха офисите и промениха начина на работа отпреди. В последните 2 тримесечия забелязваме, че те отново отварят офисите си. Според нас облакът е бъдещето на мрежовата сигурност. Това е една от основните причини да имаме рекордна година като ръст – 52% на годишна база и 54% тримесечен ръст. Много се гордеем с целия си екип.

Наскоро направихте придобиване. Какво мислите за съобщението, че Microsoft обмисля сделка да купи фирмата за кибер сигурност Mandiant?

Сегментът на кибер сигурността е много голям. Ние винаги търсим начини за подобряване и да се насочим към чудесните компании в него. Имаме огромно уважение към Mandiant, които изградиха невероятна компания. Следим изключителното развитие на FireEye. Мислим, че това е чудесно попълнение към екосистемата. Не се конкурираме пряко с тях, партнираме си по редица начини.

Винаги сме били чудесен партньор на Microsoft и очакваме да развием това партньорство в бъдеще.

Не сте точно партньор с Amazon и AWS. Забелязах, че там поехте някои удари. Какъв е аргументът за клиентите да изберат Cloudflare пред Amazon?

Amazon изгради невероятен продукт, но отдавна не са правили иновации по цените. И особено при цените за честотния капацитет. Те използват някаква налудничава ценова стратегия, за да задържат клиентите си да не опитват да потърсят някой друг или да експериментират или направят някакви иновации.

Те ви искат пари да теглите данни от услугата, но не и да качвате. Прилича на Хотел Калифорния на услугите.

Ние искаме те да следват това, което правят другите лидери в сегмента. Като Google, Oracle и Cloudflare. Да си кажат – искаме да продължаваме да намаляваме цените, не бива да ви искаме пари, за да си свалите собствените данни от сървърите ни.