Байдън срещу Мъск и синдикатите

Ед Лъдлоу, Bloomberg, Сан Франциско

17:20 | 3 февруари 2022
Обновен: 17:21 | 3 февруари 2022
Преводач: Петя Кушева

Ед, смяташ ли, че президентът умишлено оставя Tesla извън разговора?

Емили, сложно е. Но всъщност е съвсем ясно. Това е политика, а ние не сме политическо предаване, но Bloomberg е направил някои фантастични репортажи по този въпрос.

Според източници на Белия Дом, Джо Байдън не крие подкрепата си от страна на профсъюзите. Той се нуждае от подкрепата на профсъюзите. Мичиган е щатът, в който Демократичната партия може да спечели.  

GМ и Ford са автомобилни производители с богата история, а Tesla не е. Тя плаща на работниците си добре чрез компенсации в дялов капитал.

Байдън ясно казва, че има нужда от подкрепата на традиционната база, която работи в тези компании. Това чуваме от източниците в Белия дом, с които разговаряме.

Е, той наистина дразни лъва. Какво знаем за разговорите между Илон Мъск и президента Байдън? Президентът е поканил директори от Силициевата долина и продължава да кани директори в Белия дом. Никога не съм виждала Илон Мъск там.

Наистина обръща гръб. Трябва да видите по-голямата картина.

Tesla е най-големият производител на електромобили в света. Създала е хиляди работни места в Съединените щати.

Да, Теsla се премести в Тексас, който е традиционно републикански щат. Но наистина е интересно, че Белият дом не признава това.

Миналата година бях в Лос Анджелис и слушах речта на Илон Мъск на конференция. Той обвини Джо Байдън, че е комунист и нарече това „руската електромобилна революция“, които са доста силни думи.  Ясно е, че го настървява и то си личи и от най-последния му туит.