Елон Мъск има нова цел в социалните мрежи

Ед Лъдлоу, Bloomberg

07:05 | 30 януари 2022
Преводач: Петя Кушева

Елон Мъск има нова цел в социалните мрежи – McDonald’s. Той пусна туит във вторник, че ще изяде Happy meal по телевизията, ако веригата ресторанти приема доджкойн, като форма на плащане. Не отне много време на McDonald’s да отговорят, че ще приемат само ако Tesla започне да приема гримаскойн – окото, талисман на MacDonald’s. Размяната на реплики отключи лавина от мемета от Майкъл  Сейлър и други, които веднага се хванаха за възможността да се сече гримаскойн. А също така, доджкойн поскъпна с пет и половина процента през следващите 24 часа. Ед Лъдлоу се присъединява към нас, за да обсъдим още един ден, в който Илон Мъск разбуни духовете в Twitter.

Той обръща внимание на интернет. Говореше за Остин, за Tesla, за завода, продължаваше да се позовава на интернет и снимки, които е виждал в интернет. Въпросът е дали Илон Мъск отговаря директно на първоначалния туит на McDonald’s? Не знаем. А моето предположение – разбира се, че да.

Докато в началото на седмицата McDonald’s разпитваше потребителите на крипто в Twiter как се справят, не знам дали това е заради крипто зимата, но Burger King също се влезе в кадър. Бих казала, че ми харесва.

Да, много е смешно. Набързо, конкретно за доджкойн, спомняте ли си, че имаше два почти еднакви туита. Единият миналата година, а другият в началото тази година, който казваше, че Tesla би предложила доджкойн отчасти като плащане за стоки на уебсайта си. А всеки реагира на втория туит сякаш беше нова идея. Но той вече го беше казвал. Това е удивителното. Той е толкова активен в тази мрежа, но хората изглежда имат къса памет или не го вземат насериозно. Трудно е да се каже.

„Мечтая си да ям Макмарсианец на Марс.“ – много ми харесва това! Ти слуша отчета на приходите на Тesla.  Каква е последната информация?

Най-важното, ако се гледа движението на акциите след затваряне, е коментарът за самостоятелното шофиране. Какво имаме? Имаме обещанието, че според него тази година, 2022, Tesla ще постигне пълно автоматизирано шофиране. Това вече сме го чували, нали?

Не съм сигурен какво е различното този път, но изглежда раздвижи акциите.