Уроците от меме-акциите

Бърнард Джордж, съосновател на Tornado, Катрин Кийтинг, директор Управление на активи, BNY Mellon, Чанпенг Жао, основател и директор на Binance

16:00 | 21 декември 2021
Преводач: Силвия Грозева

Меме-акциите – едно от нещата, които открихме или изобретихме през 2021г., докато тълпата от Reddit използва Robinhood, за да направи GameStop хит. Това бе посрещнато с изненада и доста скептизизъм от хора като Род Алцман от Gmedd.

Род Алцман, съсобственик на Gmedd.com: Не вярвам да можете да преобразите лесно компания, която е била в аналоговата епоха от раждането си до дигиталните времена.

И понеже меме-акциите не бяха достатъчно, имахме експлозия на крипто валутите. Включително EFT на крипто компании, за които директорът на Binance каза, че могат да изстрелят крипто в мейнстрийма.

Чанпенг Жао, основател и директор на Binance: Те могат да стигнат до клиенти извън нашия обхват.

Но вниманието към меме акциите и крипто е само част от по-голямата история. Историята на ръста на инвеститорите на дребно на пазара като цяло, според Катрин Кийтинг.

Катрин Кийтинг, директор Управление на активи, BNY Mellon: Структурата на пазара се промени в живота ни. Днес сегментът на инвеститорите на дребно на пазара, активите, управлявани от физически лица е по-голям от институционалния сегмент. И расте по-бързо.

Водещата сила за този исторически ръст е демографията. Поколенческият дигиталния трансфер на богатството, по думите на Бърнард Джордж, съосновател на Tornado.

Бърнард Джордж, съосновател на Tornado: Ние сме едва в началото. Настъпва мащабен преход. Започва трансфер на 60 трлн долара поколенчески трансфер на богатството.