Кои са козовете на Валери Пекрес за изборите във Франция, част 1

Александра Дюбланш, вицепрезидент Регион Париж в щаба на Валери Пекрес

14:30 | 7 декември 2021
Преводач: Силвия Грозева

Валери Пекрес трябва първо да демонстрира единството на партията и смятам, че това е нейният приоритет. Тя вече започна да работи по него.

Тя трябва да се види с втория и третия, за да покаже, че има наистина добър екип от приятели, с които ще успее да спечели изборите за президент през април.

След това ще трябва да убеди французите..

Тя вече има много силна програма, с много ред и власт. Тя ще продължи да я поддържа, разбира се.

После трябва да убеди всички французи, че републиканската десница има правилните решения за страната. Ще се среща с хората и ще ги убеди, че имаме добра програма по икономическите и социалните въпроси, по въпроса за проблемите във властта и реда, които са много важни за французите. Тя трябва да покаже това единство. Че ще успее да обедини всички важни тези на десницата. Десницата, която има добри решения за страната.

За нея се говори, че е две трети Ангела Меркел и една трета Маргарет Тачър. Кой ще бъде нейния основен икономически приоритет, ако поеме управлението на Франция?

Тя го каза, защото в миналото е доказвала, че може да прави нещата, не само да се харесва на избирателите.

Тя иска да направи много неща за първия икономически регион на Европа.

От икономическа гледна точка Франция има огромен дълг. Тя иска да направи реформите, които са нужни, за да се намали този дълг.

Иска и да помогне на хората да живеят по-добре с увеличение с 10% на заплатите. Но го прави като намалява дълга. Така че да има капацитета да направи реформите за хората.