Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Успехът на онлайн търговията се крие в персонализираните услуги

Никола Илчев, основател на eCommerce Academy, Бизнес среща, 13.02.2020

20:32 | 13 февруари 2020

Забелязах потенциала на електронната търговия през 2011 г., когато имах нужда много бързо да реализирам продажба на голямо количество стоки, които отлежаваха на склад. Тогава електронната търговия не беше това, което представлява в момента. Това каза Никола Илчев, основател на eCommerce Academy, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Причината електронният магазин, който създадох да не стартира добре беше липсата на мобилни технологии и недостатъчно бърз интернет“, добави той.

Илчев разказа какво го е провокирало да създаде eCommerce Academy.

“Изключително много исках да развивам нашия онлайн бизнес и постоянно търсех знания, събития и места, на които мога да получа тези знания, както и да срещна хора, които също са увлечени от темата за електронна търговия, но това не беше достатъчно“.

Гостът посочи кои са най-допусканите грешки при създаването на онлайн магазин.

„Някои от най-допусканите грешки, които хората правят при стартиране на онлайн магазин е недоброто предвиждане на бюджет, както и липсата на достатъчно знание за процеса на развитие на един онлайн магазин“.

Според Никола Илчев факторите, които предопределят успеха на електронната търговия са наличието на качествен продукт, който да обслужва нуждите на потребителите, правилното установяване на подходящ таргет и добрата организация на рекламата и маркетинга.

„Една от идеите за правилен маркетинг е бизнесът да бъде откровен със своите потребители, както и да предостави допълнителни персонализирани услуги“.

Гледайте целия разговор във видеото.