Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Пазарът на здравословни храни се нуждае от нова ниша

Ива Палма, съосновател и изпълнителен директор на Небюла кепитъл партнърс, Бизнес среща, 25.10.2018

21:30 | 25 октомври 2018
Ива Палма, съосновател и изпълнителен директор на Небюла кепитъл партнърс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Ива Палма, съосновател и изпълнителен директор на Небюла кепитъл партнърс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на здравословни храни вече е препълнен. Повечето продукти обаче са идентични. Когато се създава нещо ново, най-важното е то да се отличава от останалите. Това каза Ива Палма, съосновател и изпълнителен директор на "Небюла кепитъл партнърс", в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Чрез новите продукти и непрестанните иновации в съставките им, Палма смята, че компанията за здравословни барчета, чийто съосновател е тя, успява да си намери място на пазара.

„Тайната е не просто да се произвеждат сурови барчета, а да се отвори нова ниша на пазара на здравословни храни, която да предлага продукти не само отговарящи на изискванията на клиентите за здравословно хранене, а и такива, които са различни по вид, вкусови качества и полезните свойства, които доставят“.

Компанията стартира с производство на барчета за работещи жени, които се придържат към здравословното хранене, продължава с протеинови барчета за спортуващи мъже, вариантът им за жени – с по-малко протеин, както и с продукти за деца, разказа гостът.

Всеки един от тези брандове е собственост на отделна компания, посочи тя, като поясни, че така се цели по-лесно отделяне или продажба на дадено звено.

Първоначалната инвестиция на компанията е 175 хил. лв. собствени средства и скоро тя се оказва недостатъчна, поясни Палма. Към момента капиталът на дружеството възлиза на 1 млн. лв. собствени средства и 500 хил. лв. привлечен капитал, добави гостът. Инвестициите са предимно в оборудване, а целта е размерът им да се увеличи до 2 млн. лв., каза още тя. Новият капитал също ще бъде набран със собствени средства, добави Палма.

Основен пазар на компанията за момента е Европа, а плановете ѝ са тя да започне да продава и на пазарите в САЩ, Канада, както и в някои азиатски страни, добави съоснователят ѝ. 

Вижте целия разговор във видео материала.