Netflix е привлякла рекордните 37 млн. абонати през 2020 г.

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 20.01.2021

12:05 | 20 януари 2021
Обновен: 12:06 | 20 януари 2021
Автор: Николета Рилска

Netflix е завършила миналата година с повече от 200 млн. абонати – цел, постигната благодарение на факта, че потребителите прекарваха повече време у дома заради пандемията, както и заради нарастващото търсене на международни пазари, където стрийминг гигантът има значителна преднина пред много от конкурентите си. Това заяви Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

“Netflix продължава да увеличава броя на абонатите си въпреки засилващата се конкуренция от нови стрийминг услуги като Disney+ на Walt Disney, Apple TV+ на Apple, HBO Max на AT&T и Peacock на Comcast. Всички те се появиха на пазара преди по-малко от година”.

“Въпреки че повечето телевизионни мрежи ще бъдат без голяма част от оригиналното си съдържание заради спиране на работата по продукциите във връзка с Covid-19, Netflix е добре запасена със съдържание и това ѝ помогна да достигне нови висини”, коментира редакторът.

“През 2020 г. Netflix е привлякла рекордните 37 млн. абонати, с което общият брой на потребителите и достигна 203,7 млн. до края на годината”.

“Базираната в Калифорния компания твърди, че е генерирала 6,64 млрд. долара приходи през четвъртото тримесечие, което е над сумата от 5,45 млрд. долара година по-рано и надминава прогнозите на анализаторите”, отбеляза Кирилова.

Тя добави, че печелбата на компанията се свива до 542 млн. долара, или 1,19 долара на акция, спрямо 587 млн. долара, или 1,30 долара на акция, година по-рано.

“Анализаторите очакваха 1,36 долара на акция, сочат данни на FactSet”, каза още Кирилова.

Целия коментар вижте във видео материала.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.