Служителите на Google ще работят от вкъщи поне до средата на 2021 г.

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 28.07.2020

11:50 | 28 юли 2020
Обновен: 11:54 | 28 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев
Снимка: Simon Dawson/Bloomberg
Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Американският технологичен концерн Google ще задържи служителите си вкъщи поне до следващия юли, превръщайки гиганта в търсачките в първата голяма американска корпорация, която формализира подобен удължен график на фина на пандемията на коронавируса. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Този ход ще засегне почти всички около 200 000 служители на пълен работен ден и  увеличава натиска върху други технологични гиганти, които имат намерение да върнат персонала си в офисите след януари".

Попов обясни, че редица бизнеси - от фабрики до салони и ресторанти, се борят с това дали и кога да отворят отново на фона на упорития ръст на случаите с Covid-19 в цялата страна. "Въпреки че някои офиси са добавили прегради от плексиглас и други защити за социално дистанциране, рискът от огнища сред служителите остава", допълни той.

"Дори за тези отрасли, където работата в домашни условия е сравнително управляема, връщането е бавно. В Ню Йорк по-малко от една десета от офисните работници в Манхатън се завръщат на работното място, цял месец след като градът даде на предприятията зелена светлина за повторно заемане на сградите, освободени от присъствие през март".

Очаквайте видео с целия технологичен коментар.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.