Tesla се отказва от по-ранен рестарт на фабриките си

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 28.04.2020

11:58 | 28 април 2020
Обновен: 18:59 | 6 юни 2020
Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Американският производител на електрически автомобили Tesla Inc. се отказа от плановете си да рестартира производството в автомобилния си завод във Фремонт, Калифорния, по-късно тази седмица. Поради свързаните с коронавируса усложнения служителите може да не могат да започнат работа отново до края на май. Заводът на Tesla в Китай, от друга страна, работи шест дни в седмицата. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Регионалният здравен инспектор на окръг Аламеда, Калифорния - където се намира фабриката на Tesla - и шестима нейни колеги в близките райони, заявиха в изявление в понеделник, че ще издадат преработени заповеди по-късно тази седмица, които до голяма степен запазват текущите ограничения. Сегашните заповеди изтичат на 3 май".

Попов коментира, че Tesla няма търпение да отвори отново, след като се сблъска с властите в щата и град Фремонт миналия месец за това дали представлява основен бизнес и може ли да остане отворен въпреки ограниченията. "Компанията се отказа и сега от подобен план, след като тази седмица само някои работници са се върнали в завода, и се насочи към плана за връщането им обратно на 4 май", допълни той.

"Ръководителят на отдела за боядисване е заявил на служителите си в неделя в имейл, видян от Bloomberg News, че няма нужда да идват на работа тази седмица във фабриката на Tesla във Фремонт, Калифорния. Компанията каза по-рано на някои работници в операциите за боядисване и щамповане да се върнат на работа на 29 април".

Целия технологичен коментар гледайте във видео материала.