Spotify планира експанзия на азиатските пазари

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 01.06.2017

09:42 | 1 юни 2017
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Spotify прави все по-сериозни стъпки за експанзия на азиатския пазар. Това се случва на все по-сериозните спекулации, че компанията се насочва към първично публично предлагане в САЩ.

Това каза в технологичния си коментар в рамките на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев журналистът от Investor.bg Елена Кирилова.

„Според двама източници, които са запознати с плановете на Spotify твърдят, че фирмата работи по пускането на своята услуга първо на два пазара в Азия – Виетнам и Тайланд. Това са две страни с общо население над 160 млн. души", добави още тя.

„Източниците твърдят, че компанията мисли все по-сериозно и за експанзия в Индия. Това може да се случи в рамките на тази година. Мобилните устройства все по-силно навлизат на индийския пазар, този пазар става все по-привлекателен за технологичните компании. Завоюването дори на минимален пазарен дял там ще донесе сериозен тласък на Spotify", посочи Кирилова.

Подробности по темата, както и обзор на процеса на борбата на социалните мрежи с езика на омразата, очаквайте във видеото с целия коментар.