Филантропията - второ призвание на технологичните гиганти

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 26.05.2017

09:15 | 26 май 2017
Обновен: 11:22 | 26 май 2017
Автор: Кирил Петков
Марк Зукърбърг, Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Марк Зукърбърг, Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Марк Зукърбърг изнесе изключително интересна реч пред завършващите студенти от Харвард. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Той каза, че най-големите заплахи за човечеството в момента са автоматизацията, която ще отнеме милиони работни места и нестабилността на общностите".

Тази година Зукърбърг посвещава времето си за обиколка на американските щати, за да види действително ли съществува разделението, за което се твърди, че властва сред хората след президентските избори в САЩ. 

"Без цел хората ще се обърнат към национализъм и авторитаризъм, вместо да бъдат отворени и да са ангажирани към създаването на една голяма общност. Ако хората не работят заедно в глобален мащаб, те не могат да се справят с пандемиите или с климатичните проблеми, например. Имаме потенциала да направим толкова много заедно". 

Сега е ред на новите поколения да извършат велики неща, каза Зукърбърг. "Идеите не се появяват напълно формирани, а с течение на времето се формират все по-добре. Той призова младите хора да правят все по-смели сметки напред".

Какви са новините около Samsung и как ще помага на малките доставчици?

Вижте целия коментар: