Lyft се очертава като все по-сериозна алтернатива на Uber

Технологичен коментар на Елена Кирилова от Investor.bg, Бизнес старт, 12.04.2017

10:28 | 12 април 2017
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Компанията Lyft е завършила кръга на финансиране. Новината беше обявена от единия от инвеститорите, по чиито думи тя е набрала над $600 млн. в рамките на този рунд. Всъщност източникът на това финансиране е KKR & Co. L.P., която заяви, че се е присъединила към рунда, давайки значителен финансов тласък на Lyft.

Това каза в редовната рубрика „Технологичен коментар“ в предаването „Бизнес старт“ журналистът от Investor.bg Елена Кирилова.

„Междувременно базираната в Сан Франциско Lyft продължава да се конкурира изключително активно с Uber Technologies. Източници, близки до компанията, заявиха, че тя е близо до финала на въпросния кръг на финансиране и очакват след него оценката й да достигне над $7,5 млрд. Това е значително увеличение след оценката от $5,5 млрд., която Lyft имаше при предишния си рунд на финансиране преди година“, обобщи тя.

„През първото тримесечие на 2017 услугата за споделено пътуване е генерирала близо 34% ръст в броя на извършените превози, като общият им брой достига до нива от малко над 70 млн. Ръстът е със 142% нагоре спрямо същия период преди година“, отчете Кирилова.

„Броят на американските потребители, които твърдят, че биха обмислили да използват услугите на Lyft, се е увеличил с 9,6% през този месец. Междувременно броят на американските потребители, които обмислят да използват услугите на Uber e намалял с 14%“, допълни Кирилова.

Подробен коментар по темата, както и други новини от света на високите технологии, вижте във видеото: