Тръмп отговаря на критиките на IT сектора, привличайки на своя страна негови представители

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 09.02.2017

09:46 | 9 февруари 2017
Снимка: Chris Kleponis/Pool via Bloomberg
Снимка: Chris Kleponis/Pool via Bloomberg

По всичко изглежда, че американският президент Доналд Тръмп се опитва да балансира срещу критиките от технологичния бранш в Силициевата долина, като от време на време привлича на своя страна големи американски технологични компании. През декември това беше IBM, сега става дума за Intel, обобщава най-интересното от света на високите технологии в предаването Бизнес старт с водещ Йоанна Николова главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„На среща в Овалния кабинет в Белия дом главният изпълнителен директор на производителят на чипове Брайън Крзанич заяви, че концернът ще инвестира $7 млрд. за развитието на своя производствена база в САЩ. Става дума за разширяване и подсилване на производствения капацитет на завода в Чандлър, Аризона. Завършването на намиращият се в строеж от няколко години завод ще приключи в рамките на 3-4 години и ще доведе до създаването на нови 3 000 работни места“, допълва Попов.

Главният редактор на Investor.bg коментира и слуховете около новия модел на флагмана на технологичната компания Apple – iPhone. “Между другото, ако искащ да си го купиш, трябва да започнеш да пестиш още от сега, защото има много голяма вероятност на табелката на новия iPhone да се появи четирицифрена сума. В момента в САЩ iPhone 7 струва $969. По всяка вероятност новият флагман за първи път ще мине границата от $1000 в САЩ“, каза Попов, допълвайки, че повишаването в цената ще се дължи на новия OLED дисплей, както и на повишаването на капацитета на паметта на устройството.

Какви други екстри ще въведе Apple в новия модел на iPhone? 

Целият коментар вижте във видеото: