Пари и таланти

Ключовото нещо за успеха на една компания е екипът, който не само създава бизнес, но и го развива след това, казва Даниел Томов от фонда Eleven

17:19 | 22 март 2017
Автор: Станислава Цветкова
Пари и таланти

Откъде талантите в бизнеса намират капитал за развитие на компаниите си? На този въпрос отговаря Даниел Томов, като част от видеопроекта на инициативата „Талантите в бизнеса“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Даниел дава възможност на български предприемачи да ползват финансовия ресурс на фонда Eleven. Именно той е и човекът, благодарение на когото са привлечени към фонда и световни гиганти като Google и Springboard.

Известен е и като пионер в рисковите инвестиции в областта на информационните технологии в България, като доскоро също бе един от основателите на успешен бизнес в областта на възобновяеми енергийни източници.

Когато един бизнес талант кандидатства за финансиране във фонда Eleven, няма значение на каква възраст е, нито дали е мъж или жена, няма значение дори образованието... важни са екипът, идеята, уменията и опитът до момента.

„Ключовото нещо за успеха на една компания е екипът, който не само създава бизнес, но и го развива след това. Важно е и да създадеш  продукт, който хората търсят“, казва Даниел Томов, съосновател на фонда Eleven.

Какво още сподели той за най-важните качества на екипите, на които гласуват доверие за финансиране, как разпознават талантите и печелившите проекти, човешкият капитал или идеята имат по-голямо значение за устойчивото развитие на бизнеса и каква е формулата за успешен бизнес – вижте отговорите във видеото на Биляна Митева, автор и продуцент на видеопроектите на инициативата „Талантите в бизнеса“.

Докато текат номинациите за „Талант на Bloomberg TV Bulgaria” в сайта bloombergtv.bg, бизнес телевизията ще представя най-важните аспекти на човешкия капитал в различни сфери.