Европейските акции поевтиняват след негативните новини около ваксината срещу Covid-19

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 13.10.2020

13:52 | 13 октомври 2020
Обновен: 14:11 | 13 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Европейските акции поевтиняват след негативни новини около развитието на ваксината срещу коронавируса. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

“Индексът Stoxx 600 се понижава с 0,5%, след като стана ясно, че Johnson & Johnson временно замразява проучванията си на ваксината срещу Covid-19 заради неочаквана болест”. 

Ийстън отбеляза, че сред най-слабо представящите се сектори са този на недвижимите имоти, както и туристическият и развлекателният. 

“Китайските данни предоставиха известно облекчение на пазарите, като износът на страната се повишава за четвърти пореден месец през септември, вносът също нараства”. 

“На фона на Stoxx 600, който е близо до едномесечен връх, инвеститорите следят за новини около ключови фактори, включително нов кръг стимули в САЩ и признаците на здравето на компаниите в сезона на отчетите”, посочи пазарният анализатор. 

Той добави, че петролът поскъпва, след като служителите в сектора в САЩ се завърнаха на работа след преминаването на урагана Делта. 

Вижте целия коментар във видео материала.