Редица катализатори провокираха в различни посоки европейските капиталови пазари

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 30.01.2019

14:34 | 30 януари 2019
Снимка: Simon Dawson/Bloomberg
Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Търговията на европейските капиталови пазари днес е почти без промяна, разнопосочна поради различни катализатори, които оказват влияние на инвеститорите. Такива са търговските преговори, заседанието на Фед и множеството отчети на компании. Това съобщи Юън Потс, пазарен анализатор от Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

"Stoxx 600 се търгува с леко повишение от началото на търговския ден сред смесената картина в региона. FTSE тук, в Лондон, е най-добре представящият се сред основните пазарни индекси, а цените на акциите му нараснаха, след като депутатите гласуваха за предоговаряне на Brexit - с около 1,3%. CAC в Париж също в зелена територия - с повишение от 0,6%. Но днес акциите в Германия и Испания са с по-ниски стойности на търговия. Миннодобивните, химическите, петролните и газовите находища са сред най-добре представящите се сектори", каза още Потс.

Междувременно, за фючърсите в S&P, Nasdaq и Dow Jones пазарният анализатор каза, че сочат към по-висока цена в САЩ по-късно днес.