UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

Експерт: Най-голямата грешка по време на криза е бизнесът да спира рекламите

Ивелина Атанасова-Генчев, основател на NewTrend, Update, 11.10.20

20:03 | 11 юли 2020
Обновен: 08:57 | 30 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз

Стандартно когато говорим за икономически проблеми и криза, рекламата бива спирана - това е първото перо, коeто бива отрязано. Това е най-голямата възможна грешка. Такова мнение изрази основателят на NewTrend Ивелина Атанасова-Генчев в предаването “Update” с водещ Бойчо Попов.  

“Бизнесът не може да си позволи да спре да рекламира. Той трябва да си предефинира услугите, комуникационните послания и продуктите, върху които акцентира, а не да спре рекламата”.  

По думите ѝ загубената инерция при една подобна икономическа криза всъщност е причината за фалита, а не защото има криза.  

“Бизнесите трябва да помислят кое е това, което помага в момента на клиентите им, кои са бестселърите от тяхното продуктово портфолио, могат ли да измислят нови продукти”.  

Атанасова-Генчев отбеляза значението на дигиталното IQ, т.е. колко гъвкави и иновативни са бизнесите, как могат да оценят текущата ситуация и да използват силните си страни, за да предложат адекватни на текущата ситуация решения.  

“Ако не могат да го направят, трябва да се срещнат с консултанти и да поговорят за тези възможности. Защото се спекулира, че тази ситуация в икономически план ще продължи поне една година - година и нещо. Това е твърде дълъг период, за да може който и да било бизнес да си мисли, че снишен и притаен ще оцелее и след това ще може да продължи там, откъдето е спрял”, коментира още основателят на New Trend.  

Целия разговор вижте във видеото.  

Всички гости на предаването “Update” гледайте тук.